Familie Verhagen

Eind 2014 hebben wij de gelegenheid gekregen een nieuw huis te bouwen in Giessenburg aan de Giessen. Op ons toenmalige huis in Dordrecht lagen al 23 zonnepanelen, maar naar ons idee lang niet voldoende en niet optimaal op de zon gericht. Ook de isolatie van het huis was nog niet optimaal. We hadden voor ons huis enkele eisen gedefinieerd, het moest in ieder geval energieneutraal worden, toekomstbestendig, dus alle woonfuncties op de begane grond, en onderhoudsarm.

Daarmee zijn we aan de slag gegaan, zitten tekenen en heel veel internet afgestruind naar isolatiemogelijkheden en de verschillende manieren om te voorzien in onze energiebehoefte.

 Richtlijn voor onze woning was de op internet gevonden: “Trias Energetica”, met drie prioriteiten:

1.       Beperk het energiegebruik door verspilling tegen te gaan, dus isoleren;

2.       Maak maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie;

3.       Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien.

Toen wij eind juli 2017 onze woning in de Dorpsstraat kochten, hebben we besloten om geen gas meer te gaan gebruiken. We hebben onze woning in een jaar tijd geheel gerenoveerd en verschillende energiebesparende maatregelen genomen. Daarnaast wekken we ook onze eigen elektriciteit op en zijn we nu volledig gasloos. Deze woning voldoet aan al onze wensen: toekomstbestendig wonen en slapen op de begane grond, energieneutraal wonen en een onderhoudsarme woning. 

Het huis is een vrijstaande woning uit 1973. Huizen uit die jaren zijn vaak slecht geïsoleerd. In dit huis was helemaal niks geïsoleerd. We zijn daarmee dan ook meteen begonnen. De vloer, de gevels als ook de binnen- en buitenzijde van het dak zijn geïsoleerd en we hebben gekozen voor kunststof kozijnen met triple glas.

Een goede isolatie is belangrijk, maar vergeet niet het huis ook goed te ventileren. We hebben hierbij gekozen voor een balansventilatiesysteem met WarmeTerugWinning (WTW). Dit systeem hergebruikt een deel van de warmte die anders via het ventilatiesysteem naar buiten verdwijnt.

 Wat betreft de verwarming hebben we een bodemwarmtepomp laten installeren, vloerverwarming aangebracht waarmee tevens in de zomer mee gekoeld kan worden en word de energie opgewekt door zonnepalen. We gebruiken geen CV-ketel meer en zijn nu volledig elektrisch!

Met kleine maatregelen kun je overigens meteen al besparen op de energierekening. Wij hebben bijvoorbeeld ervoor gekozen om de lampen te vervangen voor ledlampen. De afzuiging in de keuken gebeurd met een plasmafilter. De lucht wordt terug de woning ingeblazen zodat er geen warmteverlies is. 

 We zijn erg blij met de maatregelen die we hebben genomen! Het is een heel comfortabel huis. We hadden een E-label en hebben nu een A-Label!

Voor bewoners: Zonnepanelen op andermans dak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Bekijken

Contact

Heeft u een vraag over de Informatiemarkt en/of wilt u hieraan deelnemen? Vul dan graag het formulier in of bel met José Houtman, 06 21426066 en we nemen zo hierover contact met u op

Stel een vraag

Versturen