Samen duurzame energie opwekken via zonnepanelen. Doe u ook mee?

Giessenburgers samen brengen, dat bereiken we met dit initiatief. Een Giessenburger stelt een deel van zijn dak met zonnepanelen beschikbaar voor een Giessenburger die niet of over onvoldoende zonnepanelen kan beschikken. Hoe eenvoudig kan het zijn.

Samen een duurzamere woon-, werk- en leefomgeving creëren met nog meer verbondenheid. 

Wilt u meer weten hoe u als ondernemer, eigenaar van een bedrijfspand of als inwoner van Giessenburg hieraan kunt deelnemen? Kijk hieronder voor meer informatie.

collectieve-energie-opwekking-giessenburg-bedrijfsdak

Voor ondernemer/
eigenaar bedrijfspand

Bent u ondernemer/eigenaar van een bedrijfspand in Giessenburg en wilt u uw dak inzetten om zonne-energie op te wekken? Dan kunt u dit doen voor eigen gebruik, maar u kunt er ook voor kiezen om uw dak beschikbaar te stellen voor een collectieve energieopwekking voor de bewoners van Giessenburg.

Een aantal ondernemers en een paar inwoners met grote daken zijn enthousiast. Met hen worden nu gesprekken gevoerd. 

Wilt u zelf ook zonne-energie opwekken en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees hier meer over in de brochure 'Zon op bedrijfsdaken'.

Heeft u vragen over het project of wilt u ook zonne-energie opwekken en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in en we nemen hierover met u contact op.

DOWNLOAD BROCHURE

Voor bewoners: Zonnepanelen op andermans dak

Wilt u als bewoner ook zonne-energie opwekken en helemaal energieneutraal zijn? Maar wilt u zelf geen zonnepanelen op uw huis of kan dit niet vanwege de monumentale status van uw woning, dan kunt u deelnemen aan de 'Collectieve energie-opwekking'. 

U kunt dan zonnestroom opwekken via zonnepanelen op andermans dak. Dit zijn veelal daken van bedrijfspanden. Woont u in hetzelfde postcodegebied als waar de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, dan kunt u als deelnemer de energiebelasting terugkrijgen. Dit wordt ‘indirect salderen’ genoemd. De energiebelasting is het grootste gedeelte van de prijs die u aan uw energieleverancier betaalt voor elektriciteit. Investeren in zonnepanelen levert al snel meer op dan het geld op de bank laten staan. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, kunt u ook vinden in de Energiescan of het maatwerkadvies. Wel zo handig als u straks wilt deelnemen.

Interesse in deelname?

De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt. Heeft u belangstelling voor deelname en/of heeft u al vragen? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Meld u vrijblijvend aan of stel uw vraag

Wilt u ook energie opwekken via uw bedrijfsdak of heeft u als inwoner interesse om uw energie af te nemen via zonnepanelen op andermans dak? Vul dan graag uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden

Duurzaam Giessenburg is een initiatief van Dorpsoverleg Giessenburg

Contact: info@duurzaamgiessenburg.nl

Privacy statement