4 t/m 8 november
Theatervoorstelling (F)Linke Soep voor Molenlandse leerlingen. Gratis entree.
Woensdag 6 november entree voor iedereen

Basisschoolkinderen in Molenlanden kunnen in de week van 4 november gratis naar de kindervoorstelling (F)Linke Soep. De muzikale interactieve voorstelling gaat over de Plastic Soep en is een initiatief van de werkgroep duurzaam van dorpsoverleg Giessenburg. Al meer dan 1000 leerlingen zijn via de scholen opgegeven.

“Wat een mooi initiatief van het dorpsoverleg Giessenburg om zo aandacht te vragen voor de plastic soep. Dit past volledig in de dorpsgericht werken gedachte van onze gemeente.”, aldus wethouder Lizanne Lanser. “In Giessenburg staat duurzaamheid al hoog op de agenda. Inwoners zetten er echt samen de schouders onder. Kinderen kunnen, hoe jong ze ook zijn, al hun steentje bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. En daardoor bijdragen aan een betere toekomst voor mens en dier.”

Woensdagmiddag voor iedereen

Andere geïnteresseerden en bijvoorbeeld kinderen die niet in Molenlanden naar school gaan, kunnen zich aanmelden voor de gratis woensdagmiddagvoorstelling op 6 november van 13.30 tot 14.20 uur. Dit geeft iedereen de kans om de voorstelling bij te wonen. Ook kan het leuk zijn voor kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan. Uiteraard zijn begeleiders van de kinderen ook welkom.

Aanmelden voor de woensdagmiddagvoorstelling of voor meer informatie kan bij Arie van den Berg, verbinder gemeente Molenlanden, via e-mail arie.vandenberg@jouwgemeente.nl of bel 06 51 97 64 31.

Het verhaal van de plastic soep

De voorstelling, verzorgd door Boomgaard Theaterproducties, wordt getoond in De Til in Giessenburg. Het is een spannend en groots verhaal over een drijvende vuilnisbelt die 34 keer groter is dan Nederland! “Kunnen de kinderen helpen de ‘Plastic Soep’ op te lepelen? En waar moet dat dan heen? Het is tijd om nu in actie te komen, alle zeilen bij!” is de oproep van het verhaal. Boomgaard Theaterproducties biedt de scholen ook een lesbrief aan, waarin opdrachten rondom het thema plastic soep staan. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Molenlanden, reinigingsdienst Waardlanden en de Til Groep.

Asbest weg, zonnepanelen erop!

Nadat het asbest verwijderd is, moet er natuurlijk een nieuw dak op. Het is dan aan te bevelen om een dak met zonnepanelen aan te brengen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Voor zowel het saneren als het aanbrengen van zonnepanelen zijn er subsidiemogelijkheden. Vaak wordt de administratieve handeling uit handen genomen door de asbestsaneerder en de leverancier van de zonnepanelen.

Interesse extra informatieavond?

Bij voldoende belangstelling organiseert het Dorpsoverleg graag nog een informatieavond. Bent u geïnteresseerd? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Meld u vrijblijvend aan of stel uw vraag

Wilt u in contact komen met andere bewoners, heeft een vraag of wilt u zich aanmelden voor een extra informatieavond?

Vul dan graag het formulier in en we nemen hierover contact met u op.

Versturen