Giessenburg Schoon

Elk jaar rond eind maart maken we met verschillende vrijwilligers Giessenburg schoon. Kinderen en volwassenen gaan dan met elkaar aan de slag. Afgelopen jaar hebben we ook weer deelgenomen aan de nationale opschoondag.

De start is vanuit de Dorpskamer op het Tilplein. We beginnen met koffie/thee/fris.  Daarna worden de wijken ingedeeld en eind van de ochtend zijn we dan klaar. Materiaal en andere benodigdheden worden ter beschikking gesteld en ook de zwerfafvalbus rijdt rond. 

Vind je het ook belangrijk dat we in een schoon dorp wonen, doe dan mee met Giessenburg Schoon! Hou de informatie hierover in de gaten of meld je nu alvast aan als vrijwilliger.

bloemrijk giessenburg

Inzaaien bloemmengsels en bloembakken op bruggen

Dit jaar zijn we begonnen met het inzaaien van bloemenmengsels op een paar kleine stukjes langs de Bovenkerkseweg en bij de Hoeff. Vanwege het droge weer is het bij de Hoeff niet helemaal tot zijn rechte gekomen maar op de Bovenkerkseweg heeft het prachtig gebloeid. 

Het plan is om volgend jaar hiermee verder te gaan daarom zoeken we kleine stukjes grond waar we volgend jaar bloemenmengsels kunnen inzaaien.

En…. In september komen er bloembakken aan drie bruggen in Giessenburg! Dat is aan de Vliet- de Giessen en Doetsevliet brug.

Asbest weg, zonnepanelen erop!

Nadat het asbest verwijderd is, moet er natuurlijk een nieuw dak op. Het is dan aan te bevelen om een dak met zonnepanelen aan te brengen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Voor zowel het saneren als het aanbrengen van zonnepanelen zijn er subsidiemogelijkheden. Vaak wordt de administratieve handeling uit handen genomen door de asbestsaneerder en de leverancier van de zonnepanelen.

Interesse extra informatieavond?

Bij voldoende belangstelling organiseert het Dorpsoverleg graag nog een informatieavond. Bent u geinteresseerd? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Heeft u vragen of wilt u zich ook aanmelden als vrijwilliger voor Giessenburg Schoon?

Vul graag het formulier in en we nemen hierover contact met u op.

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden

Duurzaam Giessenburg is een initiatief van Dorpsoverleg Giessenburg

Contact: info@duurzaamgiessenburg.nl

Privacy statement