Doe ook mee met de regentonactie bij Welkoop!
Mooie korting op 4 typen regentonnen
Van 7 september t/m 1 oktober

De werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk van Dorpsoverleg Giessenburg starten in september een promotieactie voor de aanschaf en het gebruik van regentonnen. Van 7 september tot en met 1 oktober kunnen inwoners van Giessenburg met een flinke korting een regenton aanschaffen bij de Welkoop. Doet u ook mee?

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk Giessenburg van het Dorpsoverleg, de Welkoop Giessenburg, gemeente Molenlanden en het Waterschap Rivierenland. 

Inschrijfactie 7 september 'Dag van het platteland'

Tijdens de 'Dag van het platteland' op 7 september start bij de Welkoop in Giessenburg de inschrijfactie voor een regenton. Hier wordt uitleg gegeven over de actie en staan de verschillende regentonnen uitgestald. De regentonnen zijn er in verschillende prijscategorieën en maten, allemaal tegen een sterk gereduceerd tarief. Er wordt gewerkt met een inschrijfsysteem. U kunt daarbij uw interesse in een van de vier typen regentonnen en aansluitmaterialen aangeven. Hierbij geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Er geldt een maximum van een regenton per adres in Giessenburg. 

Bij de Welkoop kunt tijdens de actieweek terecht voor meer informatie over de actie, over het bestellen en kunt u de regentonnen ophalen.

Regenton op de foto

Het gebruik van regenwater is niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook duurzaam. Het regenwater kan gebruikt worden om planten water te geven, de auto te wassen, de ramen te zemen of de straat schoon te maken. Dit is beter voor het milieu en de portemonnee, want het scheelt leidingwater. Dit past helemaal bij de ideeën van de werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk Giessenburg om Giessenburg samen met de Giessenburgers steeds duurzamer te maken. Als tegenprestatie vragen we u een foto te mailen of sturen van de aangesloten regenton. Indien gewenst, kan tegen een kleine vergoeding de regenton voor u worden aangesloten.

Asbest weg, zonnepanelen erop!

Nadat het asbest verwijderd is, moet er natuurlijk een nieuw dak op. Het is dan aan te bevelen om een dak met zonnepanelen aan te brengen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Voor zowel het saneren als het aanbrengen van zonnepanelen zijn er subsidiemogelijkheden. Vaak wordt de administratieve handeling uit handen genomen door de asbestsaneerder en de leverancier van de zonnepanelen.

Interesse extra informatieavond?

Bij voldoende belangstelling organiseert het Dorpsoverleg graag nog een informatieavond. Bent u geïnteresseerd? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Meld u vrijblijvend aan of stel uw vraag

Wilt u in contact komen met andere bewoners, heeft een vraag of wilt u zich aanmelden voor een extra informatieavond?

Vul dan graag het formulier in en we nemen hierover contact met u op.

Versturen