Bloemrijk Giessenburg

Bloemen maken mensen vrolijk en zijn ook goed voor de bijen en andere insecten. En insecten trekken weer vogels aan. Daarnaast wordt een groot deel van de bijen met uitsterven bedreigd. Een veranderende leefomgeving is daarvoor de belangrijkste reden. Daarom willen we Giessenburg bloemrijker maken. Lees hieronder waar we al mee zijn begonnen.

Maar u kunt uw eigen tuin ook bloemrijker maken daarom onze oproep:

Maak Giessenburg Bloemrijk en doe mee met deze actie.

Heeft u ideeën hieromtrent? Laat het ons weten.

bloemrijk giessenburg

Inzaaien bloemenmengsels en bloembakken op bruggen

Dit jaar zijn we begonnen met het inzaaien van bloemenmengsels op een paar kleine stukjes langs de Bovenkerkseweg en bij de Hoeff. Vanwege het droge weer is het bij de Hoeff niet helemaal tot zijn recht gekomen maar op de Bovenkerkseweg heeft het prachtig gebloeid. 

Het plan is om volgend jaar hiermee verder te gaan daarom zoeken we kleine stukjes grond waar we volgend jaar bloemenmengsels kunnen inzaaien.

En…. In september komen er bloembakken aan drie bruggen in Giessenburg! Dat is aan de Vliet- de Giessen en Doetsevliet brug.

Asbest weg, zonnepanelen erop!

Nadat het asbest verwijderd is, moet er natuurlijk een nieuw dak op. Het is dan aan te bevelen om een dak met zonnepanelen aan te brengen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Voor zowel het saneren als het aanbrengen van zonnepanelen zijn er subsidiemogelijkheden. Vaak wordt de administratieve handeling uit handen genomen door de asbestsaneerder en de leverancier van de zonnepanelen.

Interesse extra informatieavond?

Bij voldoende belangstelling organiseert het Dorpsoverleg graag nog een informatieavond. Bent u geinteresseerd? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Heeft u ook een mooi idee om Giessenburg nog bloemrijker te maken?

Vul graag het formulier in en we nemen hierover contact met u op.

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden

Duurzaam Giessenburg is een initiatief van Dorpsoverleg Giessenburg

Contact: info@duurzaamgiessenburg.nl

Privacy statement