Doe mee met het collectief laten verwijderen van het asbest op uw dak en bespaar op de kosten!

Eind 2017 is er een project gestart om collectief asbest van daken te verwijderen. Op 23 januari 2018 is er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op deze avond zijn ongeveer 50 bewoners bijgepraat over de (on)mogelijkheden van asbestverwijdering.

De belangrijkste boodschap van de avond: Probeer zoveel mogelijk geïnteresseerden in een wijk of straat te krijgen. Dan kan er bespaard worden op de kosten. 

Asbestsanering. Ook iets voor u?

Asbestverwijdering begint bij het vooronderzoek. Er wordt geïnventariseerd waar het asbest zit en wat de risico's zijn voor mens en milieu. Het vooronderzoek is verplicht, maar ook vooral nuttig. Er zijn inwoners die dachten dat er asbest op het dak zit, maar na onderzoek is gebleken dat dat gelukkig niet het geval is. Voor het verwijderen van asbest moet er een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld worden. Aan deze bedrijven worden veel eisen gesteld, waardoor asbestverwijdering kostbaar is. Er kan bespaard worden door zoveel mogelijk daken in de directe omgeving te saneren. Zoekt u contact met inwoners in uw buurt die zich al hebben aangemeld?

Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op

Asbest weg, zonnepanelen erop!

Nadat het asbest verwijderd is, moet er natuurlijk een nieuw dak op. Het is dan aan te bevelen om een dak met zonnepanelen aan te brengen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Voor zowel het saneren als het aanbrengen van zonnepanelen zijn er subsidiemogelijkheden. Vaak wordt de administratieve handeling uit handen genomen door de asbestsaneerder en de leverancier van de zonnepanelen.

Interesse extra informatieavond?

Bij voldoende belangstelling organiseert het Dorpsoverleg graag nog een informatieavond. Bent u geïnteresseerd? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Meld u vrijblijvend aan of stel uw vraag

Wilt u in contact komen met andere bewoners, heeft een vraag of wilt u zich aanmelden voor een extra informatieavond?

Vul dan graag het formulier in en we nemen hierover contact met u op.

Versturen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden

Duurzaam Giessenburg is een initiatief van Dorpsoverleg Giessenburg

Contact: info@duurzaamgiessenburg.nl

Privacy statement